verhuislift

3 antwoorden [Laatste bericht]
De moeflon
Offline
Beste iedereen,

Dit onderwerp werd al vele jaren geleden eens aangekaart, maar ik wil het toch nog eens posten, als het mag, omdat er inmiddels nieuwe inzichten kunnen zijn.
In onze RIO staat dat er moet verhuisd worden met een verhuislift en dat de syndicus hierover moet geïnformeerd worden.  Helaas blijft dit dode letter en draait de gemeenschap op voor schade aangebracht aan de gemeenschappelijke delen (meestal de personenlift).
Is er een manier om op een juridisch "waterdichte" manier hiermee om te gaan, vb een verhuiswaarborg,.....
Ik kijk uit naar uw info en/of voorbeelden van hoe het bij jullie kan werken.
Alvast bedankt.
SIEBE
Online
ladderlift
In de eerste plaats indien verhuisd wordt zonder ladderlift, door politie verhuis laten stilleggen, syndicus op de hoogte brengen.
Verhuizen gebeurt nu steeds met ladderlift ( behalve gelijkvloers ), volgens de veiligheidsvoorschriften mag een verhuis met de lift niet ( behalve indien goederenlift ).

Ook de syndicus vragen om de blokpolis na te kijken : men kan verhuisschade aan de liften en gemeenschappelijke delen makkelijk opnemen in de dekkingen.

Indien schade door verhuis is de verhuisfirma of de opdrachtgever verantwoordelijk voor de schade.
De moeflon
Offline
Heel erg bedankt voor die
Heel erg bedankt voor die info.  Waar vind ik de veiligheidsvoorschriften zodat ik het verbod om een personenlift te gebruiken voor verhuis kan staven ? Komt de politie daadwerkelijk voor zoiets ? Bij ons wordt nogal vaak verhuisd, riskeren we geen problemen met de verzekering, zoals verhogen premie, iedere keer staat van bevinding (door wie?) laten opmaken ? Bedankt om te reageren.
 
nescio1
Offline
RIO
 
http://www.cbd-bkv.be/
https://lifthing.be/blog/hoe-veilig-is-uw-industriele-verhuizer/
https://www.vca.be/wat-is-vca.html
https://immo.vlan.be/nl/advies/verhuizen/14717/mag-je-verhuizen-via-de-lift
https://ondernemingsdatabank.indicator.be/mede_eigendom___reglement_van_mede_eigendom/een_boete_voor_een_verhuis_zonder_ladderlift___/VLTAVGAR_EU19070601/relatedhttps://ondernemingsdatabank.indicator.be/mede_eigendom___reglement_van_mede_eigendom/een_boete_voor_een_verhuis_zonder_ladderlift___/VLTAVGAR_EU19070601/related
(betaalmuur)
Om schade door de vele verhuizingen te vermijden, kan de vereniging van mede-eigenaars een verbod opleggen om te verhuizen via de gemeenschappelijke delen. Koppel hier gerust een forfaitaire boete aan om het effectief af te dwingen. Het bedrag van die boete moet dan wel vooraf duidelijk vastliggen.”
 
https://www.mijntipsenadvies.be/2012-02/uw-huurder-beschadigt-de-lift-bij-zijn-verhuis-VLTAVGAR_EU161202
(betaalmuur)
De vereniging voor mede-eigenaars voorziet het best een specifieke regeling voor verhuizingen om te voorkomen dat ze zelf moet opdraaien voor de schade. Dek u als verhuurder in door uw huurder voldoende te informeren en voorzie in het huurcontract dat u eventuele schade kunt inhouden op de huurwaarborg.