Typecontract voor verhuring - Online registratie

Verschillende eigenaarsorganisaties bieden uitstekende typecontracten aan voor de verhuring van uw appartement of woning. Maar wist u dat de Federale Overheidsdienst Financiën met MyRent ook een typecontract biedt wat u via Internet kunt opstellen? U kunt het dan meteen ook online laten registreren.


MyRent laat u toe om on-line een huurcontract op te maken en te registreren. Op de site van Financiën vindt u een model van Test Aankoop en een model van de Kamer van Arbitrage en Bemiddeling, beide met de nodige uitleg. U kunt uw model kiezen, online alle gegevens invullen, het resultaat afdrukken en door alle partijen laten ondertekenen. Daarna kunt u het inscannen en via Internet laten registreren, een registratie die sowieso verplicht is voor elk huurcontract. Om de toepassing te gebruiken heeft u wel een lezer voor uw elektronische identiteitskaart nodig (die kunt u tegenwoordig overal kopen), of een digitaal certificaat op uw PC.

Indien u toch zelf nog aan een huurcontract wil sleutelen, dient u natuurlijk wel rekening te houden met de wetgeving terzake. Hiervoor heeft Justitie dan weer een uitstekende brochure uitgegeven met een leesbaar overzicht van de huurwet.

Heeft u ervaring met MyRent of kent u zelf nog goede bronnen voor gratis typecontracten voor woninghuur? Laat het ons weten via het commentaarveld onderaan de pagina.

Artikels over Aankoop, Verkoop en Verhuring

Wet mede-eigendom: overdracht Online registratie en typecontract verhuring
Vernieuwd EPC versie 2013 Brochure huurwetgeving
Checklist aankoop appartement Hoe betere EPC score krijgen
Bijdrage bouwpromotor in de lasten Vijf misverstanden over het EPC

 

Gratis abonneren
Opmerking: dit artikel kan bijgewerkt worden aan de hand van nieuwe bevindingen. Als u het in de toekomst opnieuw wil lezen, bekijk dan de meest recente on-line versie. (Gebruiksvoorwaarden)

© 2010-2018 Quimmo.be