Financieel
Energie
Wetgeving
July 4, 2022

Quimmo krijgt een nieuw likje verf

Sinds haar oprichting in 2010 is Quimmo uitgegroeid tot de website bij uitstek voor informatie over mede-eigendom in Vlaanderen. Het internet is de laatste jaren snel geëvolueerd en Quimmo begon achterop te hinken. Daarom was het tijd voor een nieuw likje verf.

Eigenaar zijn van een appartement in Vlaanderen is soms ingewikkelder dan je zou denken. Informatie over het mede-eigendom stond vaak alleen in complexe wetteksten waar niemand aan wilde beginnen. Dat was de situatie tot omstreeks 2010, toen Quimmo het levenslicht zag. Het doel van Quimmo was eenvoudig: vraagstukken over mede-eigendom oplossen. Dit gebeurde enerzijds door toegankelijke artikelen en anderzijds door het openbare forum.

De kracht van het forum

Het Quimmo-forum bevat een enorme rijkdom aan kennis over mede-eigendom. De tienduizenden gebruikers van het forum stonden steeds door elkaar klaar met advies. Bij een nieuw bericht op het forum duurde het nooit lang voor een andere mede-eigenaar advies gaf uit eigen ervaring of een professional de bijbehorende wettekst erbij haalde. De ware kracht van Quimmo waren haar trouwe gebruikers.

Quimmo wordt… Quimmo

Wat niet kapot is, moet je niet repareren, maar je kan het altijd verbeteren. Daarom hebben we Quimmo een nieuw likje verf gegeven. Geen paniek, het Quimmo dat jullie kennen en liefhebben gaat nergens heen. Zowel onze artikelen als het forum blijven bestaan, maar in een andere vorm. We brengen zelfs een oude bekende terug, namelijk het privé forum per mede-eigendom. Omwille van een te hoge technische onderhoudskost hadden we de privé fora afgesloten en door de updates aan de website kunnen we dit nu opnieuw aanbieden. Via dit registratieformulier kunnen gebruikers zich nu opnieuw aanmelden voor een eigen privé forum.

Wat zal er veranderen?

Iets waar velen zich wellicht vragen bij stellen is de kostprijs. We willen jullie dan ook meteen op het hart drukken dat daar niets aan verandert en nooit iets aan zal veranderen. Quimmo is en blijft geheel gratis voor al haar gebruikers.

Daarnaast beginnen we met een schone lei. Omdat Quimmo inmiddels meer dan 10 jaar oud is, was er veel verouderde info op de oude website te vinden, zowel op het forum als in de artikelen. We hebben daarom de belangrijkste artikelen bijgewerkt en het forum een volledige makeover gegeven. Enkele nieuwigheden: je kan berichten een vind-ik-leuk geven, een profielfoto instellen en er is meer structuur aangebracht in de reacties. Tot slot hebben we de artikelen en het forum afgesplitst. De artikelen vind je nu op https://quimmo.be en het nieuwe forum onthullen we op 8 juli 2022.

Beslis mee over uw appartement

We heten jullie graag welkom op het vernieuwde Quimmo. Want ook in 2022 willen we jou alle middelen geven om mee te beslissen over je appartement. Feedback mogen jullie steeds doorgeven via info@quimmo.be. Zonder onze gebruikers is Quimmo niets waard, dus we doen er graag alles aan om jullie ervaring zo goed mogelijk te maken.

Meer artikels

Financieel
Wetgeving
Energie
Vergoeding raad van mede-eigendom: wat zijn de regels?

Wie in de raad van mede-eigendom zit, doet een extra inspanning ten voordele van de vereniging van mede-eigenaars en het hele gebouw. Maar hoort er ook een vergoeding bij die inspanning? Wij leggen het uit.

Lees verder
Financieel
Wetgeving
Energie
Kandidatuur en verkiezing raad van mede-eigendom: hoe werkt het?

Een raad van mede-eigendom is verplicht voor appartementen met meer dan 20 kavels. Maar hoe kom je precies in deze raad en wat zullen je taken zijn?

Lees verder
Financieel
Wetgeving
Energie
Verschil vereniging van mede-eigenaars (VME) en raad van mede-eigendom (RvME)

Wie nieuw is in de wereld van de mede-eigendom, ziet soms door de bomen het bos niet meer. In deze blog verduidelijken we daarom het verschil tussen de vereniging van mede-eigenaars (VME) en de raad van mede-eigendom (RvME).

Lees verder