Artikels

Financieel
Energie
Wetgeving
Vergoeding raad van mede-eigendom: wat zijn de regels?

Wie in de raad van mede-eigendom zit, doet een extra inspanning ten voordele van de vereniging van mede-eigenaars en het hele gebouw. Maar hoort er ook een vergoeding bij die inspanning? Wij leggen het uit.

Lees verder
Financieel
Energie
Wetgeving
Kandidatuur en verkiezing raad van mede-eigendom: hoe werkt het?

Een raad van mede-eigendom is verplicht voor appartementen met meer dan 20 kavels. Maar hoe kom je precies in deze raad en wat zullen je taken zijn?

Lees verder
Financieel
Energie
Wetgeving
Verschil vereniging van mede-eigenaars (VME) en raad van mede-eigendom (RvME)

Wie nieuw is in de wereld van de mede-eigendom, ziet soms door de bomen het bos niet meer. In deze blog verduidelijken we daarom het verschil tussen de vereniging van mede-eigenaars (VME) en de raad van mede-eigendom (RvME).

Lees verder
Financieel
Energie
Wetgeving
Aansprakelijkheid raad van mede-eigendom: hoe zit dat juist?

De raad van mede-eigendom vervult een belangrijke rol en kan essentieel zijn voor een goede gang van zaken. Wanneer iemand in de raad van mede-eigendom een fout maakt, kan dit grote gevolgen hebben en zelfs voor schade zorgen. Maar hoe zit het precies met de aansprakelijkheid van de raad van mede-eigendom en haar leden?

Lees verder
Financieel
Energie
Wetgeving
Kosten in een mede-eigendom: onderhoud, syndicus, gemeenschappelijke delen…

Niet iedereen die een appartement koopt, is zich bewust van de terugkerende kosten die hiermee gepaard gaan. Hun appartement maakt namelijk deel uit van een mede-eigendom en daar horen (financiële) verplichtingen bij. Welke kosten in een mede-eigendom kan je zoal voorgeschoteld krijgen?

Lees verder
Financieel
Energie
Wetgeving
Verdeling kosten mede-eigendom bij verkoop

Je appartement verkopen is niet altijd een makkelijke beslissing. Wat de reden ook is, de kostenverdeling in een mede-eigendom bij een verkoop is niet altijd vanzelfsprekend. Wij scheppen duidelijkheid.

Lees verder
Financieel
Energie
Wetgeving
Sleutelbeheer en sluitplan in het appartementsgebouw

Vaak wordt er aan sleutelbeheer in appartementsgebouwen niet erg veel aandacht besteed, ondanks bijhorende veiligheidsrisico’s vanwege wisselende eigenaars, schoonmakers en verhuur. Zo is het moeilijk een overzicht te bewaren, wanneer er onder andere sprake is van vakantieverhuur of het verhuur van studio’s, die vaak op korte termijn verhuurd worden.

Lees verder
Financieel
Energie
Wetgeving
Samenvatting nieuwe wet op mede-eigendom

De nieuwe wet op de mede-eigendom of appartementswet is op 1 september 2010 van kracht geworden. Deze wet heeft belangrijke gevolgen voor je appartement of andere mede-eigendom.

Lees verder
Financieel
Energie
Wetgeving
Elektrische auto's opladen in garages van appartementen

Je kan het bijna niet meer ontkennen: over enkele jaren rijden er meer elektrische auto's rond dan benzinewagens. Op termijn zullen alle appartementsgebouwen de mogelijkheid moeten aanbieden om elektrische wagens op te laden. Zowel op vlak van energiekosten als infrastructuur is dit een complex verhaal.

Lees verder